Vitaliteit in bedrijf

Meer productiviteit en merkbaar minder verzuim

Werkhoudingcorrecties

De juiste werkhouding zorgt voor meer productiviteit.

Zitten jouw medewerkers veel en lang in dezelfde houding? Of vereist het werk juist dat je medewerkers langdurig staan? Een verkeerde houding leidt altijd tot lichamelijke klachten. We helpen door je medewerkers regelmatig te wijzen op hun houding en ze tips voor verbetering te geven. Deze service is perfect voor elk type bedrijf, ook voor bedrijven waarbij de mensen veelvuldig vanuit huis werken.

 

Het is een service op maat, voor elk bedrijf net even anders dus.
Een algemeen voorbeeld: We starten met een intake, waarbij we informatie geven over de juiste werkhouding. Daarna komt Staalvitaal in een periode van 6 maanden 12 keer onverwacht langs om medewerkers in de juiste houding te zetten. We doen dat op een positieve manier. Dus niet met het opgeheven vingertje. We willen mensen juist motiveren om goed voorbereid te zijn op het volgende verrassingsbezoek. Met het stimuleren van de juiste werkhouding vergroot je de productiviteit. Het verminderen van lichamelijke ongemakken zorgt ook voor een daling in het ziekteverzuim.

 

Wil jij weten wat deze service voor jouw bedrijf betekent? Neem contact op en vraag een gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Vitaaltrainingen

Stimuleer de gezondheid van de medewerkers met veilige, doelgerichte bewegingen

Vitaaltrainingen zijn een deel van het Vitaal Project maar worden ook los aangeboden. Vitaal training is een goed onderbouwde, veilige en doelgerichte manier van bewegen. We geven de trainingen bij jou op locatie te geven, bijvoorbeeld in een lege vergaderruimte. StaalVitaal neemt alle benodigdheden mee .De training is gericht op de houdingscorrectie spieren en richt zich dus meer op functionaliteit en stabiliteit dan het vergoten van de spiermassa. Doordat de training functioneel is zorgt StaalVitaal voor een vitalere werknemer die minder blessures snel oploopt en zo gezond aan het werk kan blijven!

Bedrijfsmassages

Even ontspannen onder werktijd en dan weer productief aan de slag!

Bedrijfsmassages zijn stoelmassages die over de kleding heen worden gegeven. De massages duren 10 tot 15 minuten. Ze zorgen ervoor dat de medewerker weer helemaal oplaadt om met volle energie verder te werken.

 

Stress is een onderschatte klacht, die krachtiger is dan de meeste mensen denken. Stress maakt het lichaam langzaam kapot. Klachten zoals stevige hoofdpijn, duizelingen en zelfs uitstraling naar de armen komen (meestal) allemaal uit het bovenste gedeelte van je lichaam (waar stress meestal zijn slag slaat). Door stoelmassages maak je de spieren soepeler en de werknemers dus meer ontspannen waardoor stress word teruggedrongen tot een minimum. Aftrekbaar, dus fiscaal slim! Productiviteit stijgt en ziekteverzuim daalt.

 

Bedrijfsmassages zijn ook een blijk van waardering. In onderzoek is aangetoond dat massages in bedrijven een positief effect hebben op de productiviteit en bedrijfsbinding van werknemers.

Workshops & Voorlichting

Inzicht in het effect van beweging op gezondheid en werkprestatie

In de workshops geven we informatie over de werking van het lichaam en wat we er het beste mee kunnen doen om gezond te blijven. Daarmee geven we antwoord op vragen die veel mensen bezig houden. Door je medewerkers te informeren en te enthousiasmeren zorg je ervoor dat ze meer aan hun eigen gezondheid gaan werken.

 

Interessante workshops gaan niet over afgetrainde lichamen en hoe je zo snel mogelijk een super lichaam creëert. Een Workshop van StaalVitaal gaat veel dieper in op bewegen en bewegingen van het lichaam. Wat heeft je lichaam nodig om sterk te blijven zodat nare pijnen en blessures weg blijven. StaalVitaal streeft ernaar om een zo volledig mogelijke workshop te geven en wil dan ook met meerdere disciplines samenwerken voor een nog beter resultaat. Dus een workshop met een psycholoog, ergotherapeut en andere disciplines om een zo volledig mogelijk informatiepakket af te geven aan jouw werknemers.

Vitaalproject

Totaalpakket om je medewerkers van alle kanten te stimuleren naar meer vitaliteit!

In het Vitaal project van StaalVitaal komen alle eerder genoemde diensten aan bod. Door alle diensten te combineren vorm je een geweldig pakket waarmee je jouw bedrijf nog gezonder maakt. Ook financieel zijn er voordelen. Vitaliteitsprojecten worden namelijk gesubsidieerd door de overheid. Tot wel €10.000 per jaar wordt voor 50% vergoed.

 

Alle losse onderdelen van het project worden ook apart aangeboden. Wil jij liever alleen bedrijfsmassages of liever alleen een Vitaal training binnen jou bedrijf? Het kan allemaal.

 

Voor een gratis offerte even contact opnemen met StaalVitaal!

Christopher Staal

StaalVitaal is gevestigd op de Molenstraat 11 te Putten. Ik geef de massages en trainingen op afspraak ook bij je thuis. Mijn visie: echt goed en effectief trainen doe je vanuit de basis. De lichaamsbasis - de core - is de stabiliserende kern van je lichaam. Ik wil mensen trainen met het doel ze sterker, stabieler en fitter te maken. Daar heb ik mijn Small Group Trainingen op aangepast. We trainen coördinatie, stabiliteit en conditie. Zo heb je alles in een! Advies nodig? Bel me gerust. StaalVitaal staat ingeschreven bij de KVK onder nummer: 57502560.